發新話題

[閒聊] 香港怎會有這樣冷血的人!?

如果佢比人轟炸XG仍然死不悔改的話
-V-呢種人的確無得救

點都好!
4川發生地震每個人都唔想既..
佢地都無諗過今朝仍然好平安,,點知突然間就會發生地震!?
不過學校好多都倒塌
反映左中國政府仍然有不足既地方
地震已經發生左啦
而家最重要既係盡力幫助4川既人民
幫佢地重建家園同學校,,幫佢地恢復番經濟

PS:
無知既人,無人性既說話
真係好黑人憎!.\/.

[發帖際遇]: 天空買六合彩幸運中得三等獎, 獲得獎金現金10Ds幣.

就算有甚麼不滿...都不應該這樣的看待
大把了不去理會...也不要去用言行中傷別人

回應 ╭牙蚊* 第 1 篇文章

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:s9706
[發帖際遇]: s9706參加慈善晚會, 捐款現金48Ds幣.

唔差左死多5千個

佢究竟知唔知自己講緊咩野呀?!
果度d人一夜間失去晒自己ga親人
你唔為你自己ga同胞切身處地想想,
都唔好把口咁毒啦

睇完之後真係勁棍用粗口鬧佢囉-  -
咁冷血都得既??係唔係人黎嫁??
佢出世係熊貓既同類黎嫁?咁鍾意熊貓??佢同熊貓結左婚???
生左d熊貓出黎呀???
講聲sor就得-  -咁hk唔洗police lu xPPP
sor唔係大哂嫁!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
殺左人都可以講句sor既?咁我殺左你都可以同你講sor姐

你咁鍾意四川熊貓..去四川住囉....如果咁岩佢撞正地震就低死囉
我諗冇乜人可憐佢囉

d人冇哂屋企人你可以咁開心..咁如果你d屋企人死鬼哂咁點呀...想d人笑你呀???唔該你做野之前諗下後果啦

引用:
原帖由 小苦 於 2008-5-19 07:29 PM 發表
[發帖際遇]: 小苦得到壇主贊賞,送出現金66Ds幣.

雖然我吾同意佢既說話..
旦我認為某程度上..
我覺得香港有小小過份誇張..
四川既人的確好慘..
旦系尼個系既定既事實..
我地唯一可以做既就系捐錢..
又或者系 ...
我都覺得香港誇張...
其實相計幾年前,香港對中國係冇現在咁活躍
宜家既香港就比某d人既感覺係好誇張
誇張唔係捐錢方面
係停晒D節目...
如果係真係有心,一定都會捐好多。係唔需要連新聞都長播消息,咁樣既手法會比人一D太虛假既感覺...
忠於王道.永恆不滅
                                       梨焼

回應 天使TO剎那 第 14 篇文章

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:暗影魂
這些"先兆"可不一定只是因為地震的緣故
科學家是不能如此武斷的作決定的
事後你可能會找到這些先兆
但不代表有這些先兆就一定有地震
就像你去美國可以乘飛機或船
但當你身在美國時
你只可能曾經乘飛機或是乘船

其實你找一些參考書看看
也可以得知這些事
我所說的
是根據日本這些經常發生地震的國家作依據的
沒錯
有些生物可以得知預測地震
但科學還未能解釋其原因
所以我們才不能預測地震
從頭細數命運由甚麼鑄成 心境每秒在註釋生命
密雲曾蒙閉給沾濕的眼睛 認定雨天找不到星
沒有光末路憑目光照明 火花擦碎後更加豐盛
天國近才會記得不死本領 誰曾忘掉這種悟性
今天火鳥在洪爐外飛舞在懸崖上看雲裡有星

回應 命中 第 24 篇文章

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:淇`
[發帖際遇]: 淇`玩寵物的時候不幸損失現金1Ds幣.

你說得好好笑XD
她把自己天真的愚見當做是有見地的新聞評價...
這種腦袋入水的行為其實從她雜亂無章的文筆和重複數遍意思的句子就看得出來..

引用:
原帖由 天使TO剎那 於 2008-5-20 04:58 PM 發表

我都覺得香港誇張...
其實相計幾年前,香港對中國係冇現在咁活躍
宜家既香港就比某d人既感覺係好誇張
誇張唔係捐錢方面
係停晒D節目...
如果係真係有心,一定都會捐好多。係唔需要連新聞都長播消息,咁樣既手法會 ...
我一點也不覺虛假-___-"
新聞長播,,都是因為絕大部份的香港人也想知道最新的消息罷了.
而停播節目,,廣告,,
都是為了哀悼死難者.
所以東西都是那麼合情合理-w-
supply and demand的原理.
有需求就有供給.

[發帖際遇]: vm86594因為發出問題難倒壇主,獲獎金現金50Ds幣.

我覺得佢仲要衰講埋唔差在死多5000個個下先衰...
點可以咁冇同情心?
一條條都係人命...咁都講得出口既...佢咁叻去賺條人命比我睇囉...
人地外國人都出錢出力,佢身為中國人都唔幫自己人,仲係度講D咁冇人情味既說話...
希望佢真係知錯啦...記得要改哦!

不知道她怎有面目回校上課=.=
從頭細數命運由甚麼鑄成 心境每秒在註釋生命
密雲曾蒙閉給沾濕的眼睛 認定雨天找不到星
沒有光末路憑目光照明 火花擦碎後更加豐盛
天國近才會記得不死本領 誰曾忘掉這種悟性
今天火鳥在洪爐外飛舞在懸崖上看雲裡有星

發新話題