標題: [BL閒聊] b.L 、 H、SM 對我老豆解釋 -.-'' [打印本頁]

作者: 染血〝黑_兔↘    時間: 2010-2-20 13:20     標題: b.L 、 H、SM 對我老豆解釋 -.-''

琴日,我比我老豆話我日日5出街.....你係5係玩自閉....
我心想:『 這些是宅女+腐女的持点嘛.....』
加上,我老豆又罵我:『成日煲電話粥日日講同三个字B.L、H、SM ? 夠竟e  d詞語点解 ? 不要當我係 LU LU !! 』 ( Lu Lu = 笨蛋 )
这个时候,我不知道怎样做.....   
我就衝口而出 :『 B.L係 Book Love(愛書) 、 H係happy(开心) 、 S.M係shineing man ( 光芒的男人) !! 』
这时候,我感到自己非常苯!!!边会令老豆相信....
但,我老豆最後信了加上回答一句:『啊~~~~~ 現代社会原來有多ㄠ新詞語代替啵 -.- 』
最後我心想:『 好耶牙~~~~~ 尒真是純真的Lu Lu』

作者: 追雨    時間: 2010-2-20 13:24

恭喜樓主逃過一劫...可我相信我爸知道什麼是SM....=="
作者: haumin1314    時間: 2010-2-20 13:51

呵呵~這麼簡單就可以過關
作者: hhc_1007    時間: 2010-2-20 14:24

哈!你老豆同我呀媽一樣...
我呀媽都問過我咩叫自慰
作者: 染血〝黑_兔↘    時間: 2010-2-20 14:26     標題: 回應 hhc_1007 第 4 篇文章

尒回答自己安慰自己  - - (( 爛gag
作者: rance    時間: 2010-2-20 14:38

oh god !
你的papa太可愛啦!
俺的papa就不同啦,太醒了~
一早就知我個腦諗咩~ BLBLBLBLBLBL
作者: mungoi    時間: 2010-2-20 14:42

樓主的爸爸真可愛…SM真的很難讓我聯想到那個以外的解釋
真慶幸在下的爸一粒雞腸都不會…
即使讓他看到加聽到,也不會問
作者: know    時間: 2010-2-20 15:45

樓主的老豆真是太純潔了,降就相信了這片面解釋︰)
作者: 可怕的箭豬    時間: 2010-2-20 15:55

...我怕樓主爸爸出外會用這些言.....
= = 要是這樣就好笑了
作者: 彌紗    時間: 2010-2-20 17:06

哈,好勁啊!好有急材啊~!
作者: 染血〝黑_兔↘    時間: 2010-2-21 09:34

引用:
原帖由 可怕的箭豬 於 2010-2-20 15:55 發表
...我怕樓主爸爸出外會用這些言.....
= = 要是這樣就好笑了
係.....我都冧緊 -.-
但,S.M、B.L、H 5係日常生活用
如果,真係尒想这样我就大煲了....
不过,我老豆上网查腐女点解但佢打左「婦」女...
我心想:『 逃过一難 ~
作者: vodkamartini    時間: 2010-2-21 13:11

樓主大人的BABA所講不要當我係 LU LU !!
令我不禁想起 笑談廣東話其中一集~~
http://www.youtube.com/watch?v=7xe5lLTkU3o
作者: 鴨子    時間: 2010-2-21 19:08

但如果你爸同同事講咁咪大件事!!
作者: 末主    時間: 2010-2-21 20:14

哈哈~~滿妙的

可是我爸懂耶 因為有時候新聞會雞婆的介紹

所以他現在已經知道啥是腐女了= =

自然BL SM 都知道了  還好他們不知道我在看
作者: mio花    時間: 2010-2-21 20:17

BL H這個聽別人說過...
SM就沒有...
我的爸爸就不能這樣就被騙到了
作者: aqx6660606    時間: 2010-2-24 17:28

我的爸媽都......不敢問= =”因為我太惡喇@@
作者: hnoltjlau    時間: 2010-2-24 17:35

我只講過我係腐女,,,,中意  男人中意男人,,,
佢地之前就唔敢問啦~~哇卡卡
作者: 無風歸零    時間: 2010-2-24 19:07

樓主真好運…
幸好我談電話時我老爸多半不管我
就算聽到他也不會過問
我老爸真好=v=

歡迎光臨 ☆夜玥論壇ק (http://ds-hk.net/) Powered by Discuz! 6.0.0