標題: [BL閒聊] 有澳門ge腐人嗎 ? 總覺得這裡很多都是香港..內地同台灣ge腐人 [打印本頁]

作者: mio花    時間: 2010-2-24 10:13     標題: 有澳門ge腐人嗎 ? 總覺得這裡很多都是香港..內地同台灣ge腐人

我覺得澳門ge腐風好似無香港同台灣內地咁盛....
我身邊一個腐人都無-"-
之前系班入面都系得一個腐人....
而家班入面就一個腐人都尹吾到...
班入面中有人對bl反感....
試過將身邊ge人同化...
雖然朋友戈d吾反感bl尼方面
但系佢地就系唔同我一齊腐化....
我好想有志同道合ge朋友呀...
作者: hnoltjlau    時間: 2010-2-24 11:52

首先,想有個志同道合GE朋友好正常,,
不過人地唔想一齊腐化,,無謂勉強人啦∼∼你仲有我地牙∼∼
不過講真,好小聽到澳門腐人GE消息,,關唔關人少GE問題呢?
反而香港腐人就多DD,我班度就有兩三個,計埋我,埋單四位,,全級大約有七八個,,,
聽講香港聖三一中學仲有個私底下GE腐女會添,,,
我不知幾恨,,不過冇轉校GE可能,,所以本人努力建立一個自家學校GE腐女會∼哇卡卡,,,
你唔洗灰心,,,天涯可處無腐女?你等一等,揾一揾,,
發掘一下周圍擁有隱性腐女DNA GE人,,總有一個的,,,
而且。。。腐女GE誕生,,BL皇道GE盛行,,,是無人能阻的
作者: GANION    時間: 2010-2-24 13:26

其實澳門好多腐女架!!我就係,我班有7~8個同好.
不過應該係女校先多D腐女,最起碼同級有20個以上的腐女
作者: mio花    時間: 2010-2-24 19:02     標題: 回應 GANION 第 3 篇文章

我讀戈間就系女校...
但系都無腐人
我系識一個....
作者: 羽嵐月    時間: 2010-3-3 19:14

我是澳門的腐女呀
還記得上個月在某善美(雜貨店)裹認了個不同學校的腐女XD

我班上可以説只有我是腐的
作者: calista    時間: 2010-3-3 20:24

澳門的澳門的!  舉手~~
作者: 阿葉    時間: 2010-3-3 20:50

我都係澳門ga\口/
我柯級有好多= =
應該加埋最少有10幾個..剩係我知道ge已經...
而且有d朋友經常俾我渲染XD種叫我唔好帶壞佢XD
作者: dreaming1229    時間: 2010-3-3 22:08

我也是澳門的說~~
我讀的是女校~腐女可真的的不少~~
中學生起碼有一半人知道什麼是bl~真正腐的只算我讀的級別沒有三十個也有二十個~我們全級也不過150人不到~~
我們也會互相交流心得~~
作者: [momo]]    時間: 2010-3-4 13:08

我都係澳門的
澳門既男女校
係真係好少腐女
我個級都唔知有無3個
作者: mio花    時間: 2010-3-4 19:45     標題: 回應 [momo]] 第 9 篇文章

就算我之前係女校...
都好少...
兩個lo...我同我一個同學= =
作者: rance    時間: 2010-3-4 19:51     標題: 回應 mio花 第 10 篇文章

花..!
其實香港都不是很腐啦...
我班都是得一個朋友是腐人而已啦..~
花是澳門人嗎?
作者: nya_kikumaru    時間: 2010-3-4 23:00

其實都唔係呀~
我之前去過macau住咗年幾,,,
俾我喺下環搵到間有bl漫畫嘅舖....
都唔少人借咖喎~!!!!
所以macau應該都有唔少腐女....
作者: L-TEA    時間: 2010-3-5 01:38

> < me 2"
身邊的確係冇咩腐人..
作者: milk-star    時間: 2010-3-8 03:07

[ sor 4 the eng ... my coumpter cant type chinese =='' ]
me是澳門人....也是個腐女...
but when i become a 腐女 ... i wasnt living in macau anymore T^T ... so cant find any bl shop 2 buy things
i think macau has a few ga .. but not 2 many lor ...
just like in my group of frds ... only 1 like bl .... but the 'bl' she like is the real people lor   OMG ...
i cant find any people 2 talk about bl ... i m so poor
作者: Ethan2008    時間: 2010-3-8 15:48

香港很多隱藏的腐女

尤其班上如果有一對曖昧的男 男的話,你會發現 很多女的想幫他們一把阿

有時候會看到她們看著那對打情駡俏,在旁邊暗笑

作者: 藍兒    時間: 2010-3-8 17:10

哈哈~你地班冇~唔代表冇人~
因為~腐女好識隱藏...
我就是一個很好的例子~
作者: yaoi75005804    時間: 2010-3-14 15:30

我是台灣的
我身邊沒有一個腐的TAT
〈只好靠我一個個感化XD''
作者: mio花    時間: 2010-3-14 17:50     標題: 回應 yaoi75005804 第 17 篇文章

台灣簡直系bl ge天堂...
你都尹吾到... 同我同病相連
希望你快d尹到啦
作者: newamo    時間: 2010-3-14 19:03

我係我係~
我戈班計埋我得2個(女校)
作者: carnivalpet    時間: 2010-3-14 19:25

引用:
原帖由 yaoi75005804 於 2010-3-14 15:30 發表
我是台灣的
我身邊沒有一個腐的TAT
〈只好靠我一個個感化XD''
我係台灣讀書既香港人..><
我身邊也沒有腐呢......
作者: SaKura腐女8059    時間: 2010-3-14 20:14

偶也是澳門的~~
偶的班只有我在一個腐女...
全級只有偶們兩個...
不過那個腐女超愛穿lolita的..
性格有點討厭....
所以就有點無聊...
作者: Tsuki    時間: 2010-3-15 20:15

俺是澳門的...=V= 舉手~~

腐的....俺身邊也沒有.....[攤手]
不過俺的死黨開始有點兒受我的影響.....- -||||

身邊喜歡動漫的人都沒兩個......更別說腐了....= = (雖說這兩者不是100%有關係....- -)
作者: 魁`    時間: 2010-3-15 22:40

Me也是澳門的~
我身邊也有2,3個腐女加1個百合女啊=v=
作者: mio花    時間: 2010-3-16 00:53     標題: 回應 Tsuki 第 22 篇文章

你ge情況同我真系好似...
我身邊喜歡動漫的人都系沒兩個....

我覺得喜歡動漫ge人應該較易變腐.....
作者: ice0123    時間: 2010-3-19 15:57

我是澳門的 ﹐在澳門很難買到BL小說﹐我多數在網上看﹐而在手的幾本BL小說都是去台灣遊行時買的(好珍惜呀﹗好像是自己擁有的感覺)﹐這些書在台灣很普通的書店都有得買﹐不像澳門﹐只有一些BL漫畫或動畫租或買。如果網購﹐又唔想被屋企人知﹐ ﹐你們知不知在大陸容易買嗎?
作者: oO夢夢Oo    時間: 2010-3-19 23:55

我都係澳門的
我讀的是女校~腐女真的不少~~我地班30幾人
都有一半系
作者: 魔蝎魚    時間: 2010-3-20 00:18

澳門的都來群聚吧=w=~~
小魚也澳門的~~~>w<
作者: Tsuki    時間: 2010-3-20 02:02

引用:
原帖由 mio花 於 2010-3-16 00:53 發表
你ge情況同我真系好似...
我身邊喜歡動漫的人都系沒兩個....

我覺得喜歡動漫ge人應該較易變腐.....
握手握手....-V- 於是唯有寄情網絡了.... [攤手]

嗯.... 確實喜歡動漫的比較容易腐..... 這年頭.....腐隨處可見....= =|||||||
引用:
原帖由 ice0123 於 2010-3-19 15:57 發表
我是澳門的 ﹐在澳門很難買到BL小說﹐我多數在網上看﹐而在手的幾本BL小說都是去台灣遊行時買的(好珍惜呀﹗好像是自己擁有的感覺)﹐這些書在台灣很普通的書店都有得買﹐不像澳門﹐只有一些BL漫畫或動畫租或買。如 ...
哦哦..... 我6月有可能會去TW....-V- 到時候把握機會掃貨才行....=v=+
(題外話一下....知不知道TW那邊日版的漫畫、畫集容易找到麼?0.0 普通書店裡會不會有?)
作者: kit20peng    時間: 2010-6-12 16:33

我都係澳門人
雖然讀女校…但係因為見識唔少百合
所以都幾多隱性腐女~~
作者: c8x6    時間: 2010-6-21 23:13

我也是MACAU人...
我係讀男女校GE...
不過真係好少腐女AR...
我識GE都係得2,3個...
可能大部GE人都係隱性掛...
我之前都係隱性GA...
但係LE年我解放LA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
哈哈哈哈哈
作者: yoyo101016    時間: 2010-6-22 01:21

我都係腐啊,但我年紀都比你地大DD啊應該,都大三了,身邊GE人連FB都唔玩,只係識得返工返學,佢地根本就無人生(因為無BL),我平時都係漫X天地租BL小說,幾乎全都被我睇過了。
作者: CINDY000    時間: 2010-6-22 14:17

我都係澳門的,
我起小學部比較少見腐女,(女校)
在中學部,和師姐傾傾計,她就問我,你是腐女嗎?!
何想知,我校麼多腐女...
作者: keilleng    時間: 2010-8-19 01:21

我也是澳門的,
作者: popoling    時間: 2011-1-5 23:42

我都係澳門ge~~讀男女校(KP中學)!!我班有三個...
但有兩個講自己係腐女,不過佢地根本就唔同講BL D野~一直笑我..>~<
只有一個願意聽我說~~((感謝她
能讓我們交個朋友嗎??
作者: 另類少女    時間: 2011-1-8 23:36

樓上的也是嗎..那個班啊...
作者: rose850418    時間: 2011-1-9 02:38

我係台灣 ! ! ! ! ! !   

身邊都沒有人在腐 ~~

常常很想分享心得都不知道要跟誰說壓!!!!!!
作者: popoling    時間: 2011-1-9 13:34

引用:
原帖由 另類少女 於 2011-1-8 23:36 發表
樓上的也是嗎..那個班啊...
你係"KP中"嗎??
我係F.1.D
你呢??
作者: hermia2047    時間: 2011-1-18 22:30

腐化別人是有腐友最好的方法,
本身我在頭2年腐生活一個腐友都沒有(泣
之後我荼毒了好幾個友人,
而且我在校內很開放的看BL漫,
結果又發現了好幾個腐女...
所以樓主,加油!!!
[P.S,有在香港慈雲山讀書的腐女嗎?]
作者: a217778    時間: 2011-1-20 20:52

大家讀邊間學校?
作者: a217778    時間: 2011-1-20 20:54

有在澳門嘉諾撒聖心中學(中)嗎?

歡迎光臨 ☆夜玥論壇ק (http://ds-hk.net/) Powered by Discuz! 6.0.0