標題: [潮流事物] 請推介一下韓國護膚/化妝品 [打印本頁]

作者: cherrylo15hk    時間: 2013-8-4 23:21     標題: 請推介一下韓國護膚/化妝品

最近會去韓國旅遊,想請大家推介一下好用又抵的韓國護膚/化妝品
例如什麼品牌+which product line XD
我本身比較容易敏感的說~
Thanks
作者: 小鴨子    時間: 2013-8-5 04:26

TONYMOLY(大愛♥)
ETUDE HOUSE
INNISFREE
THE BODY SHOP
TOO COOL FOR SCHOOL
作者: 小鴨子    時間: 2013-8-5 04:28

TONYMOLY的面膜很好用哦~~
俺都有存貨幾十張∼
作者: 小鴨子    時間: 2013-8-5 04:32

我聽朋友說,韓國的THE BODY SHOP有很多折哦,而且送很多贈品∼
作者: cherrylo15hk    時間: 2013-8-5 09:39

TONYMOLY的面膜便宜嗎?
作者: cherrylo15hk    時間: 2013-8-5 09:40

我宜家用開etude house的BB cream+粉餅,都幾好用∼
作者: cherrylo15hk    時間: 2013-8-5 09:42

我有啲想試innisfree的green tea line,不過唔知好唔好呢∼
作者: uLu    時間: 2013-8-5 09:59

引用:
原帖由 cherrylo15hk 於 2013-8-5 09:42 發表
我有啲想試innisfree的green tea line,不過唔知好唔好呢∼
好好用, 夏天用 green tea, 冬天用 red wine, 全年都好滋潤
作者: jyan    時間: 2013-8-5 13:59

Tony moly 同Missha 嘅BB cream好好用,另外宜家出了CC cream有冰鎮同護膚功能,挺好的
作者: cherrylo15hk    時間: 2013-8-5 20:14

引用:
原帖由 uLu 於 2013-8-5 09:59 發表

好好用, 夏天用 green tea, 冬天用 red wine, 全年都好滋潤
哦~謝謝介紹,等我去買黎試下先~ XD
作者: cherrylo15hk    時間: 2013-8-5 20:15

引用:
原帖由 jyan 於 2013-8-5 13:59 發表
Tony moly 同Missha 嘅BB cream好好用,另外宜家出了CC cream有冰鎮同護膚功能,挺好的
其實BB cream同CC cream有什麼分別的呢??
作者: 紫憐夜    時間: 2013-8-6 22:00

韓國Dermal的mask都好好用
有38 款,唔同膚質都可以用
價錢都唔貴,都係幾蚊一塊,專門店最貴都係$12
可以試下
你都可以試下it's skin既power 10精華素
全部精華素通過左敏感測驗,你敏感既都用得
有十幾款簡
作者: 紫憐夜    時間: 2013-8-6 22:10     標題: 回應 cherrylo15hk 第 11 篇文章

BB cream同cc cream都係妝前底霜,功效差唔多
不過bb cream 質地較厚,易生暗瘡同油脂粒
但遮瑕比較強
而cc cream即係colour contral cream
質地比較薄,當然佢遮瑕既功能就會差D
佢既賣點係提亮膚色,平衡返唔均勻既膚色,同時修護肌膚
作者: cherrylo15hk    時間: 2013-8-7 20:45     標題: 回應 紫憐夜 第 13 篇文章

哦,原來如此~
謝謝解釋 =)
作者: kit3emily    時間: 2013-8-8 21:17

韓國的化妝品
個人比較喜歡3ce的
Tonymoly的蝸牛面霜都ok
Too cool for shool的egg mousse pack(面膜)和潔面泡都ok

作者: stj    時間: 2013-8-14 14:24

哇!!!!!!!!!!! 原來BB CREAM和CC的分別在這!!!!!
謝謝你!!! 剛看到廣告在做CC CREAM,就看到這帖! 真好!
作者: girlghost222    時間: 2013-8-20 07:11

etude house 的化妝品,可愛又好用。
innersfree 的洗臉用品夠可靠,有實力,尤其綠色系列
作者: toluvu    時間: 2013-9-19 05:36

the body shop is really good if ur looking for something nice to the skin and smells good
作者: syuku    時間: 2013-9-24 23:25

有人話3CE唔好用 但我本身混合性皮膚 用佢既粉底液唔會好快甩 而且就算個咀有d乾 用佢兩用(胭脂/唇膏)可自行溝色果隻 都唔會見到乾淨淨 呢兩隻我推介
作者: 小鴨子    時間: 2013-9-24 23:32     標題: 回應 syuku 第 19 篇文章

本人超中意3ce,真係好好用
而且佢嘅包裝都好似好專業咁,就係有啲貴
作者: editoe    時間: 2013-11-13 17:58

IT'S SKIN 的 VC美白精華好像很好
作者: monttedodo    時間: 2015-2-21 01:57     標題: 回應 cherrylo15hk 第 1 篇文章

后, primera, sum37都好好用的

歡迎光臨 ☆夜玥論壇ק (http://ds-hk.net/) Powered by Discuz! 6.0.0