標題: [閒聊] any body chat with me?many thing want to sure~ [打印本頁]

作者: 蕉蕉    時間: 2007-5-4 21:18     標題: any body chat with me?many thing want to sure~

嘻,,係咪覺得我d ENG好得呢,,(講笑的)
我係間中學~好唔開心喔~~因為我個到有外國人讀的~但係我估唔到佢地~~~~~
有一次~我地F.1要去歷史博物館喇~咁搭車個時~~得番幾個位喇~咁我地又SIT晒係後面~前面~得番中間個DD位~跟住有條腸粉(外國人)話:I DON'T WANT TO SIT WITH LOSTER~咁講~~我地咪用中文串佢地囉~~我話~~唔好意思啵~呢到係香港~唔係你家鄉囉唔該晒~串串下~~冇野喇~~跟住我地係車到嘈左少少姐~~個條腸粉又話~~SHUT UP~跟住我個FD終於忍唔住用英文話~THIS IS NON YOUR BISNESS~唔多識串~~SORSOR~你話係咪個個外國人唔岩牙~~

講晒出黎~~好好多喇~~呢到係我講心事既地方喔~~><~~
作者: ivll    時間: 2007-5-4 21:22

個外國人唔岩在先啦>.<
我平時見到既都好熱情嫁"
都未聽過外國人咁講野既"
作者: 蕉蕉    時間: 2007-5-4 21:24

重有一樣野我最唔服既就係~~我地諗住叫佢借借姐~~(同一個人)我地未講野~~講住佢咋~~佢已經話WHAT THE FXXX喇~~搞到我好唔中意D外國人喔~
作者: da229900200    時間: 2007-5-4 21:25

係囉!
d外國人好king ga喎!
不過算啦!
呢d人咪係唔識得尊重人囉!

作者: 想    時間: 2007-5-4 21:26

-3-
我學校D外籍老師成日都笑笑口的
份人都幾好..
不過我班上佢地堂..通常都係得個嘈字..唉=[
作者: 蕉蕉    時間: 2007-5-4 21:27

佢地真係當呢到係佢地家鄉咩~~
呢到係香港囉~~
討厭呀~~~~
我真係未見過D外國人係咁殘~~(我未入去讀個時)
作者: 蕉蕉    時間: 2007-5-4 21:28     標題: 回復 #5 想 的帖子

你地咪好囉,,
佢重要用粗口鬧我地,,
有種的就用中文粗口鬧我,,
作者: ivll    時間: 2007-5-4 21:28

引用:
原帖由 蕉蕉 於 2007-5-4 09:24 PM 發表
重有一樣野我最唔服既就係~~我地諗住叫佢借借姐~~(同一個人)我地未講野~~講住佢咋~~佢已經話WHAT THE FXXX喇~~搞到我好唔中意D外國人喔~
無謂為左一個外國人而下結論"
講真"好少外國人會咁...
唔洗因為佢而嬲左其他既^^
作者: 蕉蕉    時間: 2007-5-4 21:30

嘻~~偶像講得有道理~~不過唔知點解~~我地學校D外國人真係冇出面個D咁好~~
作者: zeushiuka    時間: 2007-5-4 21:51

你讀國際學校?
不要以外國人及香港人的身份評論
應要以每個人的熊度評論
作者: 蕉蕉    時間: 2007-5-4 22:00     標題: 回復 #10 zeushiuka 的帖子

是的是的,,知道喇,,我都唔係話全部,,我係講緊某一D,,以個某一D又係我學校出現,,,
作者: 淇`    時間: 2007-5-4 22:09

我們身為本地人..應該對外地來的人比較寬容吧..
我也認識幾位外國的筆友..他們也算NICE的說..
你的那位外國同學可能認為自己比我們優秀而自大呢....
希望他會有所改變吧...
作者: 蕉蕉    時間: 2007-5-4 22:17

我地都未講野佢地已經講晒LU,,
無奈喔,,想同佢地講都唔得,,

歡迎光臨 ☆夜玥論壇ק (http://ds-hk.net/) Powered by Discuz! 6.0.0