標題: [愛情] 剛受了男友出軌加出櫃的打擊.... [打印本頁]

作者: 別吻    時間: 2018-10-19 09:52     標題: 剛受了男友出軌加出櫃的打擊....

昨日男朋友wtsapp我說對我不起,做左啲好後悔的事,..講極都唔清楚咁我就話你打俾我講清楚去啦...
隔一陣佢打黎同我講...佢同男人啪左.佢係受....重點係佢冇做安全措施..覺得自己成個人好唔舒服好似中左招...
唔識俾反應....剩係話佢傻同安慰佢..((真心覺得自己傻...))佢又話佢book左醫生..咁繼續安慰佢叫佢唔好擔心睇左醫生先再決定..
佢話佢同我一齊之前都已經覺得自己係受..睇會睇BL漫畫有反應..作為腐女的我又成日同佢講呢啲...最後前兩日就搵個男人黎試...真係粗口都想講...明明平時好醒,又叫我三思先做決定...有好多刻我都想問佢仲愛唔愛我..愛我的話點解會出去搵男人..好奇心真係大哂咩..
但我最後都係冷靜咁陪左佢一晚,,幫佢整左個性病病發schedule...等佢留意下..同佢講怕傳染少啲見..((有時會過男友屋企過夜...)
落井下石,雪上加霜的事我又做唔出..呢一刻都講唔出分手戈啲...但已經有好大條刺係心到..怕佢下次好奇大波妹,小蘿莉小正太..會唔會又黎多次...
佢主動同我講係好既...起碼佢冇諗過累我..但我真係好灰機...接唔接到對住佢一世呢.?
希望有人同我講..這是平常事...只是我大驚小怪.

作者: 雪地孤月    時間: 2018-10-19 12:05

不管是什麼性向
重點是他出軌了!!!
他背叛了你找了另外一個人發生關係不是嗎?
你只需要考慮自己能否接受他背著你和另外一個人發生關係就好
作者: 別吻    時間: 2018-10-19 13:35     標題: 回應 雪地孤月 第 2 篇文章

最恐怖的是我覺得出軌對象是男的我可以接受..因為我真的做不到攻..
而我也知他的好奇心很大...會想.是否是過一次就不會有下次呢...((他表示當小受感想負評
是腐女思維的錯嗎...
多謝你回覆..感覺這世界不只我一個人知..已經輕鬆點

作者: 雪地孤月    時間: 2018-10-19 21:42

不會喔 最重要自己想清楚就好
畢竟相處也還有還有開放性關係什麼的
你們兩個溝通好也不要傷害到其他人就ok
作者: LKK_0714    時間: 2019-1-10 15:50

我會咁講 如果有一日你男朋友好奇三人行或四人行或多人行,你仲接受?
要清楚知道自己原則同底線喺邊到就夠,
唔好一直令對方覺得你好氹而繼續做出更多會傷害或打擊到你嘅事。
作者: uaj4xji4    時間: 2019-11-16 12:26

只要了解自己的底線就可以了,對方採到你的底線那就不行,自己的底線保護好,越過那條線就不能對他留情面,不然對方很容易越來越過分,到最後你的底線就會消失,人會變得毫無尊嚴
作者: 子唯    時間: 2019-11-28 07:02

作為腐女只是會比較容易接受他找男人那部份……但是心還是會痛。
不過,出軌和性向無關,出了軌就一定要斬纜!試過一次,很容易有下次!
出軌和開放關係不一樣。開放關係是和別人發生關係之前,就已經讓你知道,並已得到你的同意,有照顧你的感受;出軌是並沒有讓你知道,也沒有得到你的同意,就跟別人發生關係,並沒有照顧你的感受。
作為朋友,你能幫的也幫了,以後的路,就讓他自己走吧∼
作者: ginxlin    時間: 2019-11-28 17:35

不太喜歡出軌的人找理由,就有種說越多錯越多的感覺
想清楚最重要,不要將雙方的過錯推給身邊的人抑或是傷害到別人就好
作者: 界透雪    時間: 2019-11-29 19:15

出櫃我覺得還好,出軌才是比較嚴重的問題。不論如何請好好保護自己,請不要讓自己在一段關係中受到太大的傷害!
作者: 灑鹽白煮蛋    時間: 2019-12-1 14:53

出軌角度會很傾斜嗎?只是稍微還可以救
重要要問你內心還信任你男朋友嗎?而且他還是雙性戀,你能接受嗎?
男子重肉慾、女生重情慾,一開始就輸在起線了

換成是我會離開,這種剪不斷理還亂的線,夠令人心煩了
讓你男朋友自已好的想想,他到底想要什麼
作者: az749900    時間: 2020-2-20 17:42

放手嘞 放過自己 也放棄他了
作者: leo281777    時間: 2020-3-19 01:03

加油
別太灰心

歡迎光臨 ☆夜玥論壇ק (http://ds-hk.net/) Powered by Discuz! 6.0.0