標題: 【草草閃爍】幫你整閃字﹏閃圖 (暫時關鋪,不便之處,見請原諒!) [打印本頁]

作者: 四葉草    時間: 2007-12-7 03:54     標題: 【草草閃爍】幫你整閃字﹏閃圖 (暫時關鋪,不便之處,見請原諒!)

得閒想整下閃字~
但係又唔知整咩好-口-
所以諗住開店=]
希望有人黎啦~
請大家多多支持!!

- - - - - - 申 請 閃 字 製 作 表 - - - - - -
文字:你俾我ge字
字型:海報、布丁、彩帶、藝飾、墨字、娃娃、圓緣、少女、童童、方條、香腸、火柴、豆豆
皇冠:加/唔加
閃底:講下要咩色或者你俾我
圖片:一係唔要或者一係你俾我
- - - - - - 申 請 閃 字 製 作 表 - - - - - -

- - - - - - 申 請 閃 圖 製 作 表 - - - - - -
閃底:講下要咩色或者你俾我
圖片:自己俾我
- - - - - - 申 請 閃 圖 製 作 表 - - - - -

*注意:每整一個100Ds幣現金,整之前先給我50訂金,然後sd個信息話我知,整好左再俾另一半,自己用銀行轉俾我!

[attach]23057[/attach]

[attach]23451[/attach]   [attach]23452[/attach]

[attach]75185[/attach]

[attach]75186[/attach]

[attach]75187[/attach]

[attach]75188[/attach]

[attach]75189[/attach]

[attach]75190[/attach]

作者: nebula    時間: 2007-12-7 09:31

- - - - - - 製 作 表 - - - - - -
文字:這個世界,沒有我,比較好吧?
字型:just like urs over there..
皇冠:唔加
閃底:black and add some starts on it
圖片:這個世界,沒有我,比較好吧? hmm..maybe red
Money: hmm..100?
- - - - - - 申 請 製 作 表 - - - - - -
作者: 四葉草    時間: 2007-12-7 15:32

引用:
原帖由 nebula 於 2007-12-7 09:31 發表
文字:這個世界,沒有我,比較好吧?
字型:just like urs over there..
閃底:black and add some starts on it
圖片:這個世界,沒有我,比較好吧? hmm..may ...

尼個你覺得點呀@@?
如果要改d咩同我講呀^^
我會改到你鐘意!!
作者: nebula    時間: 2007-12-7 23:09

hmm..i can't see it lol....
作者: 四葉草    時間: 2007-12-7 23:16

[attach]5360[/attach]

睇到嗎@@?

作者: nebula    時間: 2007-12-7 23:17

hm..ya i can see it now.is good for me already
作者: nebula    時間: 2007-12-7 23:21

hmm..how can i put it at the signature lol...?
作者: 四葉草    時間: 2007-12-7 23:23     標題: 回復 #7 nebula 的帖子

整你個簽名@@?
對唔住呀~我英文好差=]
所以唔多明~
作者: 四葉草    時間: 2007-12-7 23:44

引用:
原帖由 nebula 於 2007-12-7 23:21 發表
hmm..how can i put it at the signature lol...?
尼個網址係果個閃字~
你可以係編輯個人資料果度整~有個係個人簽名!!

作者: nebula    時間: 2007-12-8 04:24

hmm.. i still can't do it... see..i put it over there..and it doesn't work at all
作者: 四葉草    時間: 2007-12-8 04:29

引用:
原帖由 nebula 於 2007-12-8 04:24 發表
hmm.. i still can't do it... see..i put it over there..and it doesn't work at all
你要加語法嫁~要唔係睇唔到
[img]係度加果個網址[/img]
作者: nebula    時間: 2007-12-11 09:14

i sent the money to u already thx
作者: 芹..bb    時間: 2007-12-11 17:04

價錢隨意^^........我冇錢ga
作者: 四葉草    時間: 2007-12-11 17:40     標題: 回復 #13 芹..bb 的帖子

唔緊要啦^^
咁你想整咩字呀@@?
作者: s1041007    時間: 2007-12-17 19:31

可不可以不用錢?~~~~~
作者: s1041007    時間: 2007-12-17 19:32

最多^^30^^Dream幣
作者: s1041007    時間: 2007-12-17 19:35

買不買?我好想要~~
作者: 四葉草    時間: 2007-12-17 19:55     標題: 回復 #17 s1041007 的帖子

你想要我幫你整啦^^
唔晒錢都冇問題@@
作者: nebula    時間: 2007-12-28 07:17

i need ur help again

文字:Nebula
字型:same as last time
閃底:same..black
圖片:none
red or white color
- - - - - - 申 請 製 作 表 - - - - - -

same price as last time??
作者: 四葉草    時間: 2008-1-4 14:03

引用:
原帖由 nebula 於 2007-12-28 07:17 發表

- - - - - - 申 請 製 作 表 - - - ...
red or white尼個係講d咩嫁@@?

作者: 四葉草    時間: 2008-1-4 14:04

引用:
原帖由 s1041007 於 2007-12-17 19:35 發表
買不買?我好想要~~
好呀^^
咁你整申請表啦~!
作者: nebula    時間: 2008-1-5 01:46

is the word color
作者: 四葉草    時間: 2008-1-5 02:39     標題: 回復 #22 nebula 的帖子

咁你閃底係黑定點-口-?
閃底就係整係d字度,,,
作者: 四葉草    時間: 2008-1-5 03:16

引用:
原帖由 nebula 於 2007-12-28 07:17 發表

- - - - - - 申 請 製 作 表 - - - ...
[attach]7084[/attach]

[attach]7085[/attach]

尼兩個有邊一樣可以似d@@?
跟住再改~
你想改d咩?
作者: nebula    時間: 2008-1-5 08:57

hmm..i like the first one more
作者: 四葉草    時間: 2008-1-5 18:50     標題: 回復 #25 nebula 的帖子

咁就第一個啦^^
你仲想唔想改d咩野?
作者: nebula    時間: 2008-1-8 04:15

hmm..i don't think i need the "N"..can u put "n" over there?? srry about that
作者: 四葉草    時間: 2008-1-11 12:12

引用:
原帖由 nebula 於 2008-1-8 04:15 發表
hmm..i don't think i need the "N"..can u put "n" over there?? srry about that
[attach]7243[/attach]
係咪咁樣呀-口-?
作者: nebula    時間: 2008-1-11 23:05

yep yep...thx....let me sent u the money now
作者: nebula    時間: 2008-1-11 23:08

opps..i forgot my bank's password...
作者: 四葉草    時間: 2008-1-12 00:09     標題: 回應 nebula 第 30 篇文章

唔晒啦^^
當送俾你~
祝你新年快樂@@
作者: nebula    時間: 2008-1-12 07:28

oh..thx very much ya..happy new year to u too
作者: nebula    時間: 2008-1-12 07:48

by the way..mind to upload it for me?? thx very much
作者: 四葉草    時間: 2008-1-13 07:33

引用:
原帖由 nebula 於 2008-1-12 07:48 發表
by the way..mind to upload it for me?? thx very much
係咪網址"http://img91.imageshack.us/img91/6791/ug046fecek7.gif"
作者: ~■戀■~    時間: 2008-1-13 10:52

支持一下@_____________@

文字:♣`Be
字型:娃娃體^v^
皇冠: "加
閃底:是旦喇
圖片:唔洗囉-0-
作者: 四葉草    時間: 2008-1-14 03:51     標題: 回應 ~■戀■~ 第 35 篇文章

♣尼個係@@?
係咪皇冠?
同咪你想皇冠放係邊?
Be前面係咪有'一點?
作者: ~■戀■~    時間: 2008-1-14 17:47

引用:
原帖由 四葉草 於 2008-1-14 03:51 AM 發表
♣尼個係@@?
係咪皇冠?
同咪你想皇冠放係邊?
Be前面係咪有'一點?
都係咁樣喇::
*Be'

皇冠放係左上角喇^v^唔該曬~
作者: 四葉草    時間: 2008-1-16 18:06

引用:
原帖由 ~■戀■~ 於 2008-1-14 17:47 發表

都係咁樣喇::
*Be'

皇冠放係左上角喇^v^唔該曬~
[attach]7371[/attach]

ok嗎-0-?
你想改d咩野呀@@?
作者: nebula    時間: 2008-1-18 07:00

hmm..i don't think it work lol
作者: nebula    時間: 2008-1-19 07:21

after i put the link there...is only bunch of letters over therr lol
作者: nebula    時間: 2008-1-22 01:42

文字:sunset
字型:same
皇冠: "no
閃底:"sun" is yellow, "set" is red
圖片:no
need ue help again
作者: 四葉草    時間: 2008-1-23 18:18

[quote]原帖由 nebula 於 2008-1-22 01:42 發表
文字:sunset
字型:same
皇冠: "no
閃底:"sun" is yellow, "set" is red

[attach]7960[/attach]
有冇一個岩呀-0-?
我覺得唔令=]
你講下要改d咩啦-0-

作者: nebula    時間: 2008-1-24 09:39

yep..this is ok..thx la~~ by the way..how can i put all three of them to the buttom??
作者: 四葉草    時間: 2008-1-24 17:49

引用:
原帖由 nebula 於 2008-1-24 09:39 發表
yep..this is ok..thx la~~ by the way..how can i put all three of them to the buttom??
你個語法錯左~因為欠左d野
作者: nebula    時間: 2008-1-24 23:12

like wt though...??
作者: 四葉草    時間: 2008-1-25 17:15     標題: 回應 nebula 第 45 篇文章

[img][/img]尼個係整圖ge語法

作者: nebula    時間: 2008-1-25 23:19

o..ok..let's try that then
作者: 四葉草    時間: 2008-1-25 23:31     標題: 回應 nebula 第 47 篇文章

你唔加返ge-口-?
你後面果欠/
如果你要d閃字ge網址就同我講啦^^
仲有呢~
上次有兩個閃字ge~
你想要邊個?
同咪改d咩野,,,
作者: nebula    時間: 2008-1-28 03:42

they are already ok la~...so don't have to correct it..
作者: nebula    時間: 2008-1-28 03:46

i like the second one can u give me the upload site?
作者: 四葉草    時間: 2008-1-30 19:03

引用:
原帖由 nebula 於 2008-1-28 03:46 發表
i like the second one can u give me the upload site?
尼個http://img165.imageshack.us/img165/8572/84632941th8.gi f
作者: 雛苺    時間: 2008-2-10 17:57

文字:啤
字型:是但
皇冠:加
閃底:紫色/粉紅色
圖片:唔要
作者: 四葉草    時間: 2008-2-13 16:05

引用:
原帖由 雛苺 於 2008-2-10 17:57 發表
文字:啤
皇冠:加
閃底:紫色/粉紅色
[attach]8675[/attach]
你覺得點呀-0-?
有野想改就同我講啦^^
作者: 雛苺    時間: 2008-2-13 21:30

岩LA
好令呀
THX^^
作者: 四葉草    時間: 2008-2-20 23:05     標題: 回應 雛苺 第 54 篇文章

唔晒^^
最緊要你鐘意@_@
作者: a7359018    時間: 2008-4-5 15:25

我想請你幫我做個...不知道可不可以...
文字:人生最遙遠的距離, 不是相隔天涯海角, 而是當你站在鏡子前面,望著鏡子裡陌生的自己吧!
字型:都可...(其實是不熟= =) 字不用太大(字可以加在下面嗎?)
皇冠:不用
閃底:藍色~或紫色~(因為圖大多藍色...如果配的不好可以改別色)
圖片:圖太大可以改小~ [attach]12012[/attach]
錢: 不知出多少好..就跟前面的一樣100吧~ 不然在談

文字:于夜
字型:都可...(其實是不熟= =) 字不用太大(字可以加在左下空白處或下面嗎?)
皇冠:不用
閃底:藍色~或紫色~如果配的不好可以改別色~
圖片:圖太大可以改小~ [attach]12013[/attach]
錢: 不知出多少好..就跟前面的一樣100吧~ 不然在談

P.S 我是要放下面的個人簽名那的~~ (2張都會吧~輪流放~呵呵~)
還有~我不清楚如何給錢耶@@?
要說一下喔<(_ _)>

作者: nebula    時間: 2008-4-7 08:13

aww....my picture is disappearing~~ wt's wrong with my last sig lol??
作者: a7359018    時間: 2008-4-7 20:31

HI~HI~ 這句翻的有點怪怪的~我看不太懂意思...
我的圖片是消失~重量的錯誤與我的前sig lol??......(這是網路翻的...不是我...)
哀...看不懂英文的悲哀阿= =
作者: nebula    時間: 2008-4-7 23:06

the last sig...
作者: 四葉草    時間: 2008-4-16 22:06

引用:
原帖由 a7359018 於 2008-4-5 15:25 發表
我想請你幫我做個...不知道可不可以...
文字:人生最遙遠的距離, 不是相隔天涯海角, 而是當你站在鏡子前面,望著鏡子裡陌生的自己吧!
字型:都可...(其實是不熟= =) 字不用太 ...

ok嗎-0-?
有咩要改同我講呀!
作者: 四葉草    時間: 2008-4-16 22:09

引用:
原帖由 nebula 於 2008-4-7 08:13 發表
aww....my picture is disappearing~~ wt's wrong with my last sig lol??
圖片出唔到?
連我都唔多明=-=
作者: nebula    時間: 2008-4-17 03:37

but anywayz..now it work again
作者: 四葉草    時間: 2008-4-17 11:42     標題: 回應 nebula 第 62 篇文章

係咪之前有圖睇唔到呀@@?
作者: a7359018    時間: 2008-4-17 21:54     標題: 回應 四葉草 第 60 篇文章

感覺第一個圖的字太閃了..看不太清楚(可能是圖太小吧= =)
那我可以看把圖刪掉好了~ 我只要這句話的閃字 (人生最遙遠的距離,不是相隔天涯海角, 而是當你站在鏡子前面,望著鏡子裡陌生的自己吧!)......顏色...我個人比較喜歡藍色和紫色= =
第二個圖的可以把字改成是直的嗎?(如果改值的空間不夠就算了...)
就像下面我用的簽名檔那樣.....不過顏色我想改(覺得那藍有點暗呢~)

呵呵~我以為你已經沒再用了...所以就自己用word+小畫家作圖呢....
第二張的圖我配了很多種顏色的自感覺都還不錯呢~
我放圖的地方...  http://ds-hk.net/thread-43270-1-1.html
你看看哪種顏色配起來比較好看吧~
作者: a7359018    時間: 2008-4-17 22:00

我覺得這樣的配色也滿不錯的~ 我比較喜歡l 那裡感覺比較亮~
[attach]12823[/attach]
作者: 四葉草    時間: 2008-4-18 13:15

引用:
原帖由 a7359018 於 2008-4-17 21:54 發表
感覺第一個圖的字太閃了..看不太清楚(可能是圖太小吧= =)
那我可以看把圖刪掉好了~ 我只要這句話的閃字 (人生最遙遠的距離,不是相隔天涯海角, 而是當你站在鏡子前面,望著鏡子裡陌生的自己吧!)......顏色...我個 ...
[attach]12832[/attach]

[attach]12833[/attach]

[attach]12834[/attach]

[attach]12835[/attach]
你睇下仲要改d咩呀@@?
作者: a7359018    時間: 2008-4-18 19:06

上面那個字做的好棒喔~我很喜歡呢~(雖然好像有點大...不過沒差啦)

下面那個圖的字可以改嗎? 我希望能粗點~感覺字型好像有點細呢~然後可以像上面那樣有在閃而且字也能看的很清楚~(不是說下面不清楚..只是看起來有點糊= =)
可以幫我弄藍色跟紫色的嗎? 感謝<(_ _)>
作者: 四葉草    時間: 2008-4-18 22:02

引用:
原帖由 a7359018 於 2008-4-18 19:06 發表
上面那個字做的好棒喔~我很喜歡呢~(雖然好像有點大...不過沒差啦)

下面那個圖的字可以改嗎? 我希望能粗點~感覺字型好像有點細呢~然後可以像上面那樣有在閃而且字也能看的很清楚~(不是說下面不清楚..只是看起 ...
[attach]12846[/attach]

[attach]12848[/attach]

E家仲要改d咩呀@@?
作者: 四葉草    時間: 2008-4-19 02:25

引用:
原帖由 a7359018 於 2008-4-18 19:06 發表

下面那個圖的字可以改嗎? 我希望能粗點~感覺字型好像有點細呢~然後可以像上面那樣有在閃而且字也能看的很清楚~(不是說下面不清楚..只是看起 ...

作者: a7359018    時間: 2008-4-19 08:25

每張閃的都不一樣呢@@
謝謝你喔~ 剛剛看到發帖時間...你不會做到2點才好吧>"<
真是辛苦你了
作者: a7359018    時間: 2008-4-19 08:54

放上去後發現....圖太大了...會被剪掉下面的 ORZ
看到這情形..真的是很無言....對不起...(我之前未啥要教你把圖弄大阿= =|||)
圖的大小約是190X205.......還要麻煩妳了...(我真是煩阿= =)
作者: 四葉草    時間: 2008-4-20 10:41

引用:
原帖由 a7359018 於 2008-4-19 08:54 發表
放上去後發現....圖太大了...會被剪掉下面的 ORZ
看到這情形..真的是很無言....對不起...(我之前未啥要教你把圖弄大阿= =|||)
圖的大小約是190X205.......還要麻煩妳了...(我真是煩阿= =)
[attach]12924[/attach]

[attach]12925[/attach]

[attach]12926[/attach]

[attach]12927[/attach]
作者: a7359018    時間: 2008-4-20 13:32

[發帖際遇]: a7359018送饅頭獲得小費現金42Ds幣.

這樣就好啦~~感謝大大阿~~讓您用了這麼久~~
要怎樣回報您阿~~~
作者: 四葉草    時間: 2008-4-20 18:31     標題: 回應 a7359018 第 73 篇文章

呵呵~不用感謝!
這是我應該做的@@
作者: nebula    時間: 2008-4-22 10:05

[發帖際遇]: nebula贏了啤牌大賽冠軍,獲獎金現金50Ds幣.

hmm..dunno y that it start to appear again.. but anywayz..still thx my friend
作者: 四葉草    時間: 2008-4-23 18:17     標題: 回應 nebula 第 75 篇文章

唔晒thx^^
歡迎再次光臨@@
作者: nebula    時間: 2008-4-25 10:01

u know what..we should become friends..then i don't have like post it here..i can tell u to make it for me any time i want (joking)
作者: 四葉草    時間: 2008-5-2 19:52     標題: 回應 nebula 第 77 篇文章

你係邊度嫁@@?
唔見你打中文ge=]
作者: nebula    時間: 2008-5-2 22:01

oh..i'm at USA... came here four years ago.. so..
作者: 四葉草    時間: 2008-5-4 16:49

哦~原來係咁~怪唔之得啦=口=
作者: 寒冰秋月    時間: 2008-5-4 22:24

文字:寒冰秋月
皇冠:不加
閃底:冰藍色
作者: 太陽    時間: 2008-5-18 17:42

十卜@@~
岩岩睇左你整既閃字@@
好靚靚

文字:太陽
字型:冇所謂..不過要得意d@@
閃底:橙黃
唔該曬=]
作者: 四葉草    時間: 2008-5-22 19:03

引用:
原帖由 寒冰秋月 於 2008-5-4 22:24 發表
文字:寒冰秋月
皇冠:不加
閃底:冰藍色
[attach]14314[/attach]
想改D咩呀@@?
作者: 四葉草    時間: 2008-5-22 19:19

引用:
原帖由 太陽 於 2008-5-18 17:42 發表
十卜@@~
岩岩睇左你整既閃字@@
好靚靚

文字:太陽
字型:冇所謂..不過要得意d@@
閃底:橙黃
唔 ...
多謝你支持我^^
[attach]14315[/attach]

[attach]14316[/attach]

[attach]14317[/attach]

[attach]14318[/attach]

[attach]14319[/attach]

[attach]14320[/attach]

[attach]14321[/attach]

要改野同我講啦@@
作者: 太陽    時間: 2008-5-22 21:11

引用:
原帖由 四葉草 於 2008-5-22 07:19 PM 發表

多謝你支持我^^

要改野同我講啦@@
我想用海報體.."
太陽
閃黃色.."
用個圈圍住...好似附件果個咁..
好似上面果個咁呢@@~
你明唔明
唔得既話就唔好圍左太陽啦=0="

作者: 四葉草    時間: 2008-5-23 18:24

引用:
原帖由 太陽 於 2008-5-22 21:11 發表

我想用海報體.."
太陽
閃黃色.."
用個圈圍住...好似附件果個咁..
好似上面果個咁呢@@~
你明唔明
唔得既話就唔好圍左太陽啦=0="
[attach]14363[/attach]

[attach]14364[/attach]

你睇下點~仲有咩改@@?
作者: 太陽    時間: 2008-5-23 18:48

m...@@
我想要個圍邊係黃色閃閃@@得唔得嫁@@?
作者: 四葉草    時間: 2008-5-23 18:57     標題: 回應 太陽 第 87 篇文章

整唔呀-0-
sor><
一係好似第2個咁呀-_-
不過用唔到海報體=]
作者: 四葉草    時間: 2008-5-23 19:20

引用:
原帖由 太陽 於 2008-5-23 18:48 發表
m...@@
我想要個圍邊係黃色閃閃@@得唔得嫁@@?
[attach]14372[/attach]
這樣好嗎-0-?
如果要整尼d冇字體換-_-
作者: 寒冰秋月    時間: 2008-5-23 21:02     標題: 回應 四葉草 第 83 篇文章

不用改了   我很喜歡
作者: 四葉草    時間: 2008-5-23 22:41     標題: 回應 寒冰秋月 第 90 篇文章

你鐘意就好啦@_@
作者: 太陽    時間: 2008-5-24 21:54

[發帖際遇]: 太陽買了一輛小破車, 花了現金26Ds幣
引用:
原帖由 四葉草 於 2008-5-23 07:20 PM 發表

這樣好嗎-0-?
如果要整尼d冇字體換-_-
@@"
咁我要返海報體果個啦@@
不用改了@@
唔該你
作者: 四葉草    時間: 2008-5-25 18:41     標題: 回應 太陽 第 92 篇文章

唔晒~
sor~
幫唔到你><
作者: 太陽    時間: 2008-5-28 21:52

引用:
原帖由 四葉草 於 2008-5-25 06:41 PM 發表
唔晒~
sor~
幫唔到你>
唔緊要..
我呢..突然想加個皇冠..
個字同色照之前果個啦@@
作者: 四葉草    時間: 2008-6-14 19:57

原帖由 太陽 於 2008-5-28 21:52 發表

唔緊要..
我呢..突然想加個皇冠..
個字同色照之前果個啦@@ [/quote]
[attach]16207[/attach]
[attach]16211[/attach]
OK嗎?
最近冇開機~忙緊考試~
所以咁遲先整!
sor!

作者: only_wish    時間: 2008-6-18 14:42

文字:◇!?*幸福 ただ1つの偽りの現象 真実な感じ*+がない!×
字型:////
皇冠:no
閃底: [light=#798EFF,#170032]blue[/light]and [light=#FF83C2,pink]some pink[/light]
thx```
XDD
作者: 四葉草    時間: 2008-6-19 20:54     標題: 回應 only_wish 第 96 篇文章

sor~整唔到日文呀-_-
可唔可以整中文呀?
作者: only_wish    時間: 2008-6-27 14:35

[發帖際遇]: only_wish英雄救美, 獲得現金6Ds幣.

okok``
文字:◇!?*幸福 只是一個虛假的現象 沒有真實的感覺*+!×
字型:是但...
閃底:[light=#5C4BFF,#03000C]blue[/light]& some [light=#FF86AE,#03000C]pink[/light]
when i can give the money to you?

作者: 四葉草    時間: 2008-7-6 06:30

[發帖際遇]: 四葉草幫助警察抓賊, 獲得獎金現金100Ds幣.
引用:
原帖由 only_wish 於 2008-6-27 14:35 發表
[發帖際遇]: only_wish英雄救美, 獲得現金6Ds幣.

okok``
文字:◇!?*幸福 只是一個虛假的現象 沒有真實的感覺*+!×
字型:是但...
閃底:blue& some pink
圖片: ...

[attach]19423[/attach]

你想要邊個@@?
簡左之後,
有冇咩野想改?

作者: 傻妞    時間: 2008-7-27 20:50

文字:原來我還是這麼愛你♥
字型:少女
閃底:想要淡淡的粉紅色的  ((不過想要字明顯

歡迎光臨 ☆夜玥論壇ק (http://ds-hk.net/) Powered by Discuz! 6.0.0