標題: [討論] 一個點樣既論壇`最吸引你? [打印本頁]

作者: [瑩盈]    時間: 2009-3-22 20:25     標題: 一個點樣既論壇`最吸引你?

[發帖際遇]: [瑩盈]獲得壇主賞識,壇主送出現金16Ds幣.

到底點樣既論壇先吸引你呢.?
你會睇版面令唔令?吸唔吸引?
定係會睇下d主題岩唔岩你睇?
點樣先會令你地有發帖慾?
作者: Ch0co    時間: 2009-3-22 20:40

睇下入面有冇fd.
如果冇fd既發帖冇人覆會好冇癮!
作者: [瑩盈]    時間: 2009-3-22 20:53     標題: 回應 Ch0co 第 2 篇文章

咁...呢個論壇有家姐係度..你點睇呀~~
作者: 無名    時間: 2009-3-22 21:32

可以給到溫暖比會員..讓會員有家的感覺
作者: [瑩盈]    時間: 2009-3-22 21:36     標題: 回應 無名 第 4 篇文章

[發帖際遇]: [瑩盈]在饅頭店賣饅頭賺到現金13Ds幣.

有呀..所以我成日上~~~~仲會叫朋友支持
作者: 無名    時間: 2009-3-22 21:45

希望這裡鹿帶給妳開心~
作者: suimaple    時間: 2009-3-23 18:18

下.........
我有興趣就入,冇興趣就算-x-'
仲有就是找到我想要既野~(這裡有BL,岩我+v+)
作者: 緋翎    時間: 2009-3-23 18:34

嗯...論壇其實是不是說,就是一個給大家討論事情的地方?
大家的回覆不是「不錯不錯」或者「十卜十卜」之類,
而是真的在研究討論,從當中或許會找到可以做朋友的。
這樣的論壇比較會有讓人想經常上來的感覺,
因為,你會期待別人回些什麼,急著上來,是好讓你能快點回他,
如果只有一堆資訊帖和十卜帖,那叫分享區會比較貼切吧?
那我只需在別人論壇拿些資源然後在這裡up完東西擱著就好了,用得著經常回來嗎?

(稍為叉開一下話題,我見到有人會打幾行字,例如說:好感動呀,主角好可愛好鍾意呢,期待續篇!!!之類的說話,好像不是灌水的樣子,但其實是同一句說話通天地,在短時間內回了幾個post,明明那些都要時間去看的,哪有可能那麼快!而且有的擺明說了沒有續篇了還期什麼待?)
作者: puisan    時間: 2009-3-23 19:37

睇下d主題岩唔岩我睇
作者: zeushiuka    時間: 2009-3-23 19:53

最好多D圖/相睇的論壇
作者: [瑩盈]    時間: 2009-3-23 20:06     標題: 回應 puisan 第 9 篇文章

咁...依家d主題啱唔啱你呀~~~~~~~~~~
作者: [瑩盈]    時間: 2009-3-23 20:07     標題: 回應 zeushiuka 第 10 篇文章

[發帖際遇]: [瑩盈]參加論壇辯論大賽, 獲得現金7Ds幣.

咁..你有冇post多d相呀...............我都想睇下~
作者: qerre    時間: 2009-3-24 13:59

論壇……其實我對論壇都冇咩特別要求
至少每個帖都唔好要回POST先睇得到,我好討厭呢D帖,唔通人地要睇番之前的帖都要回POST咩
主題要多,主題多先可以吸引更多人加入,先有人氣
小說帖要多,至少我鍾意睇小說
唔好有太多冇意義的POST,太多廢話會令我對那個論壇的好感度跌至零,之後就一定唔會再去那個論壇
作者: 夕夕小鷹    時間: 2009-3-24 19:25

[發帖際遇]: 夕夕小鷹買六合彩幸運中得三等獎, 獲得獎金現金20Ds幣.

我覺得應該要有好多既電玩資訊  咁就最吸引我啦

不過夜玥係我玩得最耐   而且成日發言既

可以已經養成左做習慣
作者: 緋翎    時間: 2009-3-24 23:46

沒錯,其實這個是我待最長久,參與率最高的論壇,
可能因為這裡的氣氛好吧?
我朋友之前開的一個版,我幫忙做版主,但感覺不良好吧,不融洽的感覺,
到最後我和另一個朋友也不做版主,走了。
作者: 赤`    時間: 2009-3-25 01:45

-大家都要很有禮貌;;樂於幫助

親切;;  有氣氛  就會多溝通

-資料多  方便  (這方面已經很好;

歡迎光臨 ☆夜玥論壇ק (http://ds-hk.net/) Powered by Discuz! 6.0.0