標題: [BL閒聊] 腐女趣事.... [打印本頁]

作者: 小音    時間: 2009-5-24 20:00     標題: 腐女趣事....

我發現身為一個腐女有時都很難開口講出自己的心聲...

日日返學都帶著BL知識...
有一次因為上中文堂的老師冇返..
代課老師未黎所以全班大亂..
我就畫畫(我同D同學沒無野好傾)
突然有一位男同學走黎我旁邊..
我看左一看(黑腹攻?他的身型大攻了...)
他「你吾多出聲..」
我「是..嗎?」
他「你有咩興趣?」
我「上網....game」(都是關如BL)
他「?你玩咩game?」
玩咩game?我呆了..
不斷想往BL
我「我玩...」(BL)
不行不行..
我「沒麥game玩呀上論壇..羅!」
之後他走左..
那時候我有一點驚(差D講左出去)..
全班得二位女同學知道我是腐女...

還有一次那次好像是旅行
準備回珵時有一位男同學走過來我旁邊..(女的走過來行不行...我會亂想吖嫁)
看左一看他(受的?)
他「你成日無麥出聲?」(又係呢句)
我......(可以講咩?BL嗎?攻受嗎?)
他「你畫畫好靚呀」
我「是嗎?」(其實超差的說)
他「你係咪鍾意睇漫畫的?」
我「係!」
他「鍾意睇咩漫畫」
佢講起呢句我就想爆發了....!
我不停地想著BL....BL...BL!
我「看...看」
BL...
不是.不是
最終回答了「鍾意睇少女漫畫」(其實是適合少女睇的漫畫....BL)
他「哦!...」突然有人叫他..走掉了..
當時我鬆了一口氣..
差點兒爆發....
但我都係鍾意BL不會變的...(腐女)

.......................................................................
16/8
唉~放假的日子真係過得好快....=.=
因為放假無野做所以上網(之前那幾天死機感覺真係生不如死)
突然之間回憶番放假前排卷的情況...
我好記得排人文..
呢位啊sir係個混血兒超靚仔~(有時帶眼鏡..無論帶吾帶眼鏡都好他是攻來的)←腐病發作..
我走出去拿卷..
sir「拿..你仲有進步的空間假..」
我「唔.....」
sir「不過呢書寫有D問題」
我心想...快D排完份卷佢拿...我想返家看BL漫啊!!!
sir「啊~對了~你看什麼類形的書假?」
我「.............」
想了很久.....(別問D令人聯想到那些東西(BL)
我面有點熱熱的..不好意思地笑著答...
我「係....愛情小說」←(關如BL的愛情小說)
sir「那就糟了!看這些不能令你D語文能力上升的」
我「哦...」
sir「看多D散文........」←我正發日夢中沒留意他講咩..
哈哈~比著腐女們又會點答呢~=v=
...............................................................
我表妹也愛看漫畫.鐘意睇18禁的少女愛情漫畫
之前同佢出去借D愛情漫畫回家看..
妹「哇!你快看太H了(有點笑住地說)
我「哦~H嗎?沒有什麼感覺~我比較愛看BL漫~」
妹「BL?什麼來的?」
正對著電腦我開了線上漫畫綱...開了一本「沒有錢」比佢看看
看到一半也沒有....
佢呆左..
妹「好...好激呀!」
我「哈~對哦~」
妹「我真係從來也沒看過D超激H的漫假...」
我以為我看D...18禁少女愛情漫畫已很H的說..
之後我同佢解釋咩叫BL..以及攻受..
到了現在佢同我講因為一次吾知點解廁所地下有好多水..
姨媽走入廁所時說「哇!好濕」
好濕呢句表妹佢只聯想到BL..D野...

作者: tyosally    時間: 2009-5-24 22:55

其實有一些小女漫都是bl的
如純情羅曼史(好似只有這是)
作者: 夏目貴志    時間: 2009-5-24 22:58

哈哈 我不在乎這些
說出來 也沒什麼大不了吧^_^
作者: akwithu    時間: 2009-5-24 23:00

有口難言就係話緊e種情況囉~~
不過我比較好彩…
因為學校都冇乜人問我的…問我的話我都會瞪佢一眼、
之後佢就會自覺地走人的!
作者: 星夜翼    時間: 2009-5-24 23:29

還好…我學校沒人問我啊~~
但樓主你是男的女的啊?
(女的走過來行不行...我會亂想吖嫁)<---= =+
作者: 小音    時間: 2009-5-25 17:48     標題: 回應 星夜翼 第 5 篇文章

女的
如果男走過來.我只會想BL.
女的走過來只會傾計.....
作者: 玉子豆腐    時間: 2009-5-25 20:53

小音,不用害怕被同學知道自己的心聲呀~
相信我吧!只要渡過那段讓他們接受的時期,
明天就是腐的時代~
現在我是天天上課時也和我旁邊和坐我前面的男同學談BL呀~
鬼畜眼鏡呀、網王死神那些CP呀、GV等等...
他們都很有興趣的說~

作者: kaikai_kaka_kai    時間: 2009-5-25 21:34

給人問過了...
作啥文ar...
偶是說作愛情四角(男男愛情四角戀)
他問那你愛看漫畫?
偶說愛...
他又問例如?
偶說xxxholic....(幻想bl中-君尋同靜...)
偶是個不折不扣的腐女=.="
作者: 星夜。紫靈    時間: 2009-5-26 13:28

我覺得朋友還好..
但卻不太敢跟我的父母說我是腐女....
很害怕他們的說.....

作者: oxox12345    時間: 2009-6-19 19:22

我不在乎這些
說出來 !!!
作者: BABI傀儡籽    時間: 2009-6-19 23:55

XD...講出來啦~!我都講左出來啦
句地點講都阻止吾到我對BL ge熱情架!!!
作者: 離_    時間: 2009-6-20 02:31

- -話說我向我的同學坦白了
發生的事令我更加無言
作者: 惡魔兔    時間: 2009-6-20 09:09

我不在乎啦~我不在乎啦~
有人問我...鍾意睇D咩漫畫/小說
我會答....
BL/Boy's love/男同性戀......
作者: 蒐少    時間: 2009-6-27 15:28

你的真多采多姿
真好你班有二位同學知道你是腐女
我一個都沒有..唉唉
作者: vktk516    時間: 2009-6-27 18:51

我是幸運的一員xd~家中的妹妹跟我一樣是腐女xd
作者: 0o飛櫻o0    時間: 2009-6-27 18:59

我都不敢跟我的父母說,他們太保守了!!!,目前知道我看bl的只有少數朋友,堂姐和堂妹
幸運的是,我堂姐和一些朋友是腐女
作者: sjpg    時間: 2009-6-27 21:03

我說,
其實他們是來泡你吧!
作者: peggy415    時間: 2009-8-16 15:44

佢係唔係想同你做男女朋友啊~~
時常走過來~~
嘻嘻
作者: cecilia_luv    時間: 2009-8-16 16:17

哈哈樓主的經歷好有趣XD
我也不會在乎的~講話的時候常常不經意的講了BL話題= =
身邊大部份同學都知道我是腐女了,,他們不是接受了我就是跟我同流合污XD
作者: 2001041    時間: 2009-8-20 21:48

我有好幾個同好
好多同學都知道我地係腐女...
(我是女校的)
作者: peggy415    時間: 2009-9-9 21:26

你妹妹自始開始加入BL???
作者: 穗穗    時間: 2009-11-28 18:42

我懂= =....
有時候時在怕嚇壞別人...
都不講自己喜歡BL了

歡迎光臨 ☆夜玥論壇ק (http://ds-hk.net/) Powered by Discuz! 6.0.0