41 12345
發新話題

[分享] 小z去完北京番尼喇

小z去完北京番尼喇

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:puisan 您是第3298個瀏覽者
終於都去完北京番尼喇~~

年廿九哥日朝早o係佛山機場出發

坐左兩個半鐘頭飛機

到左北京南苑機場

之後去行王府井大街

年初一 一早就同d團友去天安門廣場睇升旗,因為好趕,去到超級暈

之後哥幾日就去左故宮,長城,天壇,頤和園同一d購物點.....等

頤和園最好玩,因為個湖結左冰,可以走落去玩

本來空左一日可以去埋天津

點知有d人5肯去,就變左自由活動

我就同d團友去左北京大學同清華大學

北京大學真係好大好靚

清華就無咁靚喇

其實哥幾日,一d都5凍

話就話得零下幾度

但係我只係穿左3件衫....仲會出汗

淨係去長城哥陣穿左件羽絨一次

我見到d北京人仲穿得多衫,真係誇鬼張

我發覺自己太有做北方人ge底子喇

番到澳門,我覺得澳門仲凍過北京lo=,=

好喇~~詳細ge我就5講喇,5記得咁多

北京好玩嗎??
那兒的東西好食嗎??

引用:
原帖由 vincy100 於 2010-2-19 23:27 發表
北京好玩嗎??
那兒的東西好食嗎??
好玩是好玩
不過跟團去,吃的都是團餐
北京的東西貴得很呢

回應 puisan 第 3 篇文章

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:vincy100
是嗎?
我以為北京的東西跟深圳那一樣便宜呢~

引用:
原帖由 vincy100 於 2010-2-20 00:02 發表
是嗎?
我以為北京的東西跟深圳那一樣便宜呢~
想想好了...一點也不便宜

那我不要去北京了
浪費金錢

有沒有行萬里長城??
四德就是擇偶條件
不准對我耍酷,
不准讓我吃醋,
吵架你要讓步,
挨揍你要挺住。
有事啟奏,無事退朝

引用:
原帖由 小蟬一隻 於 2010-2-20 00:22 發表
有沒有行萬里長城??
行左居庸關
好辛苦ga行到

引用:
原帖由 vincy100 於 2010-2-20 00:14 發表
那我不要去北京了
浪費金錢
不是的
我去是因為我喜歡歷史文物
我覺得值得的

我只會為美味的小食和大陸書而上大陸的

41 12345
發新話題