發新話題

[BL閒聊] 也許' 在你身邊你已覺得是必然吧!純個人經歷 ] 已更新' 16/6/2010 p6

我認為佢未必真係鐘意B, 但有可能鐘意你…但始終你都要問清楚!
The sky is huge and the ocean is deep, why so serious on your life?

好曖昧啊
偶覺得他對你...是有點點感覺的吧?!
不然為什麼你和女性玩時, 他不在意;
但與男性玩, 則醋性大發, 對你抱有咁大既佔有慾
我問過一d直男, 佢地表示唔會同 同性拖手仔,認為會比人當「基佬」...(尼個係佢地既原話)

我可能係腐~所以覺得有野咁啦~
我去問左我個妹~佢以唔係腐女角度睇
佢只係當你係朋友~
不過只要你努力~
佢一定會愛上你

引用:
原帖由 steppenwolf 於 2010-5-23 11:16 發表
我覺得有可能他對你是兄弟, 至於以上的噯昧行為, 一來是獨佔慾(不想和其他人分享好朋友LA…). 二來是只是順口講(正如我都成日同D FD講話︰如果我係男人,我一定追你、借你個胸來睡睡~但不代表我GL喔…)
我都覺得係獨佔慾,因為我都係依仲人(以前),,,所以會對你忽冷忽熱

引用:
原帖由 okaykissyou 於 2010-5-21 20:19 發表
我覺得佢只不過係玩下
雖然只係想玩下
但係至少佢對你有興趣!
攪噯味初初真係會覺得好好玩
但係慢慢
你就會覺得好無趣=.=
無論點都好
都支持樓主!
我都係咁睇,,,有D男仔好中意玩玩下咁
得閒flirt下你,,無聊同你講幾句,,,
此類者大有人在,,,
當然會唔會慢慢有FEEL...只有佢自己知,,,
不過會唔flirt女仔反而flirt你,,,睇落有可能,,,

PS:雖然我係腐女,,亦唔反對同性愛,,甚至支持..
但係企係你立場,,真心講句,,,如果可以都係唔好踏上GAY道.....
因為你唔止要在乎自己同個男仔,,
仲要諗下屋企人、朋友、社會D人點睇你、未來點樣..
千其唔好因為一兩句鼓勵而打死罷就咁沖,,,
我地支持你接受你,,,並不代表其他人不會排斥你抗拒你..
自己諗清楚一D先啦

引用:
原帖由 hitman_6927 於 2010-5-21 22:26 發表
其實.. 可以試下暗示下既..
不過 ..其實e+好多人都係咁 ..
覺得你玩得.. 就懶係同你做啲噯昧野..
到頭黎..佢可能都只係當你朋友..
所以 ,暗示下佢.. 你同佢講造你中意左個女仔..
睇下佢點諗lo..
(偏激左 ...
贊成.
我識一個男仔(C)中意左一個腐女(簡稱Y)
C知Y睇到男男有曖昧行為會閃閃眼,,
所以成日同佢班FD攬頭攬勢,,
有時睇到我眼閃閃爆,腦充血GE過界野都有..
如果唔係C GE FD玩得,,邊會同C做埋D曖昧行為?

引用:
原帖由 katiechoi 於 2010-5-22 18:48 發表
我覺得你可以先試探下佢對BL有冇好大抗拒>V<
如果唔係好抗拒嘅話,就主動對佢講出你心入面嘅感受>w<
即使俾佢拒絕左(+﹏+)~@但至少你有為自己爭取過^ ^
唔會後悔(=^ ^=)

不過無論你有乜野決定 ...
嗯嗯...

引用:
原帖由 希月 於 2010-5-23 02:58 發表
可惜的是本人不是男!不知在男的眼中男拖男是否怪?
「你同佢講造你中意左個女仔..」這个暗示錯了一.一!!
應該說成「你中意左個男仔」才對!看看他有咩反應!
如他表現抗拒的話,證明他不是同性恋!
相反的 ...
真是個好辦法啊,,,
不過萬一他抗拒還反面的話,,,怎麼辦?

引用:
原帖由 steppenwolf 於 2010-5-23 11:16 發表
我覺得有可能他對你是兄弟, 至於以上的噯昧行為, 一來是獨佔慾(不想和其他人分享好朋友LA…). 二來是只是順口講(正如我都成日同D FD講話︰如果我係男人,我一定追你、借你個胸來睡睡~但不代表我GL喔…)
嗯嗯,,我有個朋友也是啊,,她是女的,,
可是她的朋友(也是女的)被別的人拐去玩去聊天吹水就會黑面,....
我也一度以為她是愛那個女的,,,
但經過我一年的觀察,,,那是純朋友的獨佔欲啊..

以上回覆煩瑣了點,,,但全是誠心誠意回覆的,,,請勿怪責..

棄了吧~天下還有更好的~

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:樗予
綜觀各家留言~
在下大略分析如下:
1.對方貌似在乎你
2.對方貌似會吃醋
3.對方貌似弄曖昧

那不過是假象!
      要是真的早跟你一起了,還弄個曖昧作啥,相信你的表現已經很明顯了,退一步說,要真是他在乎你,也得看是朋友、情人或X友,你分清楚吧!
      分不清也直接問吧!免告白,直接問:「有時候你對我好像太曖昧了,我其實不太喜歡...」(請將大意改成你們常用對話,在適當情況下自然說出,我就可能會說"咱們附近的粉紅泡泡似乎有點過了,再這樣下去我會誤會唷!")
      實際上,要弄清人家是把你當朋友或情人很明顯的,看附近朋友(共同朋友)看法就知道,再說,你確定那不是他對待朋友的方式嗎?(因為我個人算是很愛跟同姓友人撒嬌的)
      目前你不過是陷入迷幻的粉紅色框框罷了,跟家人出去走走,爬爬山之類的,換個心情,世界還是美好的,BL雖唯美,太早頗傷...除非你走柏拉圖路線(個人很萌這個)。先試試吧?冷冷對方看反應(請勿冷超過1個月),畢竟就你留下的隻字片語,實在很難斷定他的"黑口黑面"是吃醋、朋友性質的獨占欲(目前看這個可能性大),還是對你的疑似BL傾向惡寒?這不就是天知地知他知而已嘛~我們也不能剖他腦袋查探,事實上,對待同姓使用曖昧方式的人真的很多,我就碰蠻多個,你不過敏感點,朋友嘛,知心就好,自己本身安全才最重要,這世界,只要你願意,四海內那兒沒朋友?
FB↝山吉每日看
https://www.facebook.com/XiheShanJi/

發新話題