發新話題

[閒聊] 香港怎會有這樣冷血的人!?

香港怎會有這樣冷血的人!?

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:╭牙蚊* 您是第3499個瀏覽者
[發帖際遇]: ╭牙蚊*收取租客本月房租現金31Ds幣.

以下內容copy from 某某 xanga...

5.12 四川大地震 成為全城熱話

世界各地已經捐左n咁多錢唻幫四川既"人"

點解無人肯捐比四川既熊貓??

5.16 學校早會搞左個四川唔知咩

放左d片 有段 d人係咁喊 佢地喊到好似笑咁 搞到我笑左幾野 都幾大聲

之後比爸b 打左野XDD 但真係超好笑- -"

我對四川 真係可以講係 無感情 關我叉事咩??

我睇d新聞 仲可以笑得出 完全無覺得傷心 同情之類

何必搞到自己唔開心呢?? 咁唔開心法..咁打後果一星期 真係要喊哂口??

已經捐左咁多錢仲要我捐?? 你無野阿??=]

自己都唔夠用 仲要比人用? 都痴痴地既XD

都係同賴曉傾得埋d XD

出禮堂門口 有2個男生 拎住個箱 個個都捐 我同賴曉都超high唔捐XD

原來 見其他人都捐 自己都唔捐係咁爽XD

個個都捐 多我一個唔多 少我一個唔少啦

唔捐都有 3萬6千以上

四川都發達tim啦

外國仲要用美元 歐元 英鎊

滙過唻人民幣 咩都夠啦係咪阿??

大陸d野仲要咁平..

咩都夠Q哂啦

點解無人理D 熊貓??

熊貓國寶喎大佬 大過哂D 屍體啦

就唻絶種啦喎...仲唔理? 第時D熊貓無哂你地好野..

OK 你可以話 D熊貓對我地唻講無用

D死屍夠無用啦 有屁用咩?

就算死唔去果D仲 爛手爛腳啦

對我地無影響囉唔該

D熊貓就唻絶種啦 佢地死哂點有下一代

中國點會有國寶? ( D熊貓生係中國真係ON MY GOD!

四川D人有叉用咩? 對社會無影響

係!!!! 有影響 呢家咪有影響囉 搞到d無謂錢嘔哂去d垃圾到

捐唻都O徙錢 不如唔好捐!!

你地係咪嫌錢多先?? 係既 唔該比熊貓

熊貓係中國獨有動物 已列入世界級保護動物

四川 已經係死城 真係o徙錢

呢家d野咩都加價 留返d錢比自己好無??

如果四川有行動 捐比熊貓 我一定捐

好過比d垃圾

死多d咪好囉 醫院唔洗咁迫 唔洗無位 唔洗怕無得安置佢地

唔怕唔夠物資 唔洗怕人口過多 少左d人排放所有垃圾 少左個人失業 唔洗放d錢係佢身上

唔洗怕佢地病 至緊要 少左件廢物!!!!!

咪幾多好處

死多個人 又有大把人捐錢 你地話係咪 死好過唔死先XD

還掂都死左咁多件 唔差左死多5千個=]

咁地球真係有救啦=]

四川萬歲!!!

四川死哂城 真係抵死

鬼叫佢地大陸咁鐘意 貪污

佢地死 做乜要連累我地喎??

真係痴痴地

個個機構 學校 乜叉 乜叉 都搞捐款

我地d錢仲得了既??

我地d錢唔係要比d死屍用嫁

唔該有d貢獻好無阿??

唔好咁盲目啦

佢地咁可憐

咁鐘意捐

捐哂你地副身家阿笨

人地其實國家捐 千萬 你地捐得果10$以上 幫到d乜叉阿??

PS 請勿再傻 請勿再捐無謂既錢

-

為什麼這樣低劣的說話也能說出口!?

這人到底良心放了在哪??

四川的事,,聞者心酸...

你不願捐錢不願幫助那都算了,,

死多一點會令你開心一點嗎??

我真的很想罵一句....人渣  -______-"

佢完全顯露哂人性ge醜惡-________-"

引用:
原帖由 蕉蕉 於 2008-5-18 10:43 PM 發表
講到好似好悔氣咁..
有點兒無奈喔****
好似怕麻煩咁..
佢發表個篇野既時候..
其實我諗佢都預左會有呢1日了吧..
其實一眼就看得出,,
哪一篇才顯出她的真本性.
解釋是為了掩飾罷了.

引用:
原帖由 Dan釘 於 2008-5-19 01:15 AM 發表
成為中國子民..
唔單只唔為四川災民感到傷心..
仲要講埋D侮辱佢地既說話..
呢D社會敗類應該捉佢去四川體驗下-,-
其實這番說話,,
就顯示出當事人的無知,,幼稚和自以為是!

引用:
原帖由 天使TO剎那 於 2008-5-19 05:46 PM 發表
其實...
佢係有D衰GE~
其實地震有好多個原因...
姐係我覺得如果係無辜而死既...
我會好傷心
之不過地震係有人為因素嫁
因為全球氣溫上升,所以造成好多自然因素,最終導致地殼移動
而另一個原因就係...
...
當然,,我跟四川的人也是非親非故,,
也沒什麼親人在那兒.
但看新聞那麼多人死去,,親人在抱著屍體大哭,,
我看了也覺得心痛.
我們捐錢是為了幫助他們解決燃眉之急,,
其實令那麼多人痛心的,,
不是地震的原因.
誰對誰錯也沒關係.
我們看到的是很多無辜的人受到傷害唷.

引用:
原帖由 天使TO剎那 於 2008-5-20 04:58 PM 發表

我都覺得香港誇張...
其實相計幾年前,香港對中國係冇現在咁活躍
宜家既香港就比某d人既感覺係好誇張
誇張唔係捐錢方面
係停晒D節目...
如果係真係有心,一定都會捐好多。係唔需要連新聞都長播消息,咁樣既手法會 ...
我一點也不覺虛假-___-"
新聞長播,,都是因為絕大部份的香港人也想知道最新的消息罷了.
而停播節目,,廣告,,
都是為了哀悼死難者.
所以東西都是那麼合情合理-w-
supply and demand的原理.
有需求就有供給.

引用:
原帖由 暗影魂 於 2008-5-20 10:21 PM 發表
不知道她怎有面目回校上課=.=
也許她覺得這樣很光榮-_____-"

佢個xg已經close左了..
因為狂比人炮轟x)

[發帖際遇]: ╭牙蚊*在皇后街摔了一跤, 身上不見了現金5Ds幣.
引用:
原帖由 夏夢 於 2008-5-23 07:39 PM 發表
是香港人嗎?
不是遼寧人嗎?
我看報導是寫遼寧女孩…
還是不同人。
是我記錯了嗎?
但她是在寫"香港語"唷..@@
怎樣也好,,她很差勁就是了-3-

呃-口-"
原來說這些話會被警察叔叔拉啊-3-

發新話題