發新話題

[討論] 男人傷心流眼淚

軟弱既男人先會喊

因為堅強既男人已經去到欲哭無淚既地步

引用:
原帖由 夕夕小鷹 於 2009-4-27 00:27 發表
軟弱既男人先會喊

因為堅強既男人已經去到欲哭無淚既地步
欲哭無淚是自暴自棄的男人~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 糕R 於 2009-4-27 00:31 發表

欲哭無淚是自暴自棄的男人~
這是歪理吧

堅強既人明白到喊只係消極既事

有時間去喊  不如去做其他野仲好

回應 夕夕小鷹 第 23 篇文章

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:qerre
有時喊都算係減壓的方法
男人都係人,都係會有傷心、難過的時候,點解男人唔可以喊?喊就代表軟弱?
人是為了甚麼而活?別人的眼光算甚麼?
我竟忘了人言可畏,忘了人畢竟是群居動物怎會不顧及別人眼光……

引用:
原帖由 qerre 於 2009-4-27 00:47 發表
有時喊都算係減壓的方法
男人都係人,都係會有傷心、難過的時候,點解男人唔可以喊?喊就代表軟弱?
咁你又要諗下    咩事會令到男人喊呢?

回應 夕夕小鷹 第 25 篇文章

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:qerre
每個人傷心、難過的原因都唔同,我唔能夠確實一個答案,不過全都是為了自己而喊
人是為了甚麼而活?別人的眼光算甚麼?
我竟忘了人言可畏,忘了人畢竟是群居動物怎會不顧及別人眼光……

引用:
原帖由 qerre 於 2009-4-27 01:03 發表
每個人傷心、難過的原因都唔同,我唔能夠確實一個答案,不過全都是為了自己而喊
咸係發洩既方法之一。認同。

to:夕夕
有時候我都只係想任性少少
每一分一秒都咁清醒
有時候好累~
咸都可以係一種任性~

引用:
原帖由 qerre 於 2009-4-27 01:03 發表
來來去去都只係戈幾種原因

而且發泄亦都有好多種方法

不過點解要揀呢一種咁消極既方法

通常安慰一d喊緊既人先會同佢講    喊其實都係一件好事黎架

睇黎我同你地既想法唔同

引用:
原帖由 夕夕小鷹 於 2009-4-27 01:13 發表
來來去去都只係戈幾種原因
而且發泄亦都有好多種方法
不過點解要揀呢一種咁消極既方法
通常安慰一d喊緊既人先會同佢講    喊其實都係一件好事黎架
睇黎我同你地既想法唔同
唔係睇法唔一樣既問題
每個人唔同之處係
你受到挫折 仲有朋友會關心你安慰你 當然你就解脫
但如果係我既情況下
我無朋友關心我 我自己收埋收埋
就好容易想用咸黎發洩
發洩既途徑的確有好多
如果比我 我可以去名店掃貨我都發洩到 係錢既問題
如果同朋友大吐苦水 都可以 但朋友問題
冇錢冇朋友 又搵唔到發洩既途徑
就好易沉淪係"咸"呢個STAGE